петък, 2 юни 2023 г.

2.6.23
Какво представляват 3D оградните пана?Виждали сте ги многократно в градска среда и в извънградски местности. Те обикновено ограждат различни бизнес обекти: производствени предприятия, търговски комплекси, земеделски стопанства и дори административни сгради. И все пак, на вас наименованието 3D оградно пано не ви говори нищо. Ето защо ще опитаме да внесем малко яснота относно този вид оградни системи.

Какво точно представлява 3D оградата?

Оградите 3D представляват мрежести конструкции, изработени във вид на отделни секции, които се съединяват чрез заварка или с помощта на скоби и планки. Всяко пано се фиксира върху носещи стълбове, разположени на разстояние, отговарящо на неговия размер. Размерите на 3Д паната могат да бъдат: височина от 1,5 до 2,5 метра и ширина 2,5 метра.

Мрежестата конструкция, която представлява пълнежът на оградата, се изработва от метални пръчки с дебелина от 3 до 5мм. Твърдостта и здравината на паното се постига чрез изпъкнали части, наречени антидеформационни ребра - оттук и името "3D". Благодарение на тях панелът запазва формата си, а оградата е надеждна и издръжлива (срокът на експлоатация е над 30 години).

Видове 3D огради

Оградите 3Д се произвеждат в няколко варианта, в зависимост от условията, в които ще се използват, както и от предпочитанията и възможностите на клиента. Производителите на такива ограждения, сред които изпъква фирма IronFence, предлагат на своите потенциални клиенти няколко възможности:

  • Поцинкована мрежа без покритие. Благодарение на горещо поцинковане оградата е надеждно защитена от корозия.Този икономичен вариант е подходящ за ограждане на големи промишлени зони, складове, горски площи, както и за волиери и разсадници. Паната могат да се боядисат във всеки цвят по RAL каталог;
  • Поцинкована мрежа с PVC покритие. Оцветяването на поцинкована решетка се извършва с термопластична прахова боя;
  • Поцинкована мрежа с полимерно покритие. Това е класическа поцинкована 3D ограда, покрита с прахова полимерна боя.Стандартните номенклатурни цветове са зелен (RAL 6007) и кафяв (RAL 8017).

Видът, който клиентът ще избере трябва да отговаря както на климатичните условия в региона, така и на степента на натоварване на оградата. За райони с по-суров климат и висок интензитет на натоварването се препоръчва оградното пано да бъде прахово боядисано с PVC или полимерна боя.

Каква е разликата между 3D и 2D оградите?

Оградните пана 3Д имат сериозен конкурент в лицето на 2Д конструкциите. Това също са заварени и поцинковани мрежи, на които обаче им липсва типичната за първия вид извивка - антидеформационни ребра. Поради тази причина 2D оградите изпъкват с дебелината на пръта и повишената твърдост, която се постига благодарение на двойни хоризонтални пръти.

Паното е с фиксирани размери, не се огъва, не може да се счупи. Тези свойства правят 2D панелите търсени на пазара за огради. Добрите продукти се изработват от високоякостна стомана, поцинковани съгласно GOST стандарт 9.307-89. Височината на панелите варира от 0,5 до 3 m, а размерът на клетките е от 5 до 20 cm.

Твърдото покритие от слой полимерна, прахово нанесена боя придава на панела допълнителна здравина, като го прави устойчив на влага, UV лъчи и химикали. Надеждността на металните огради е изпитана във времето. С тяхна помощ можете максимално да защитите всяка територия, от детски градина до местата за лишаване от свобода. Срокът на експлоатация на оградите от 2D панели е над 50 години.

0 comments:

Публикуване на коментар