вторник, 28 януари 2014 г.

28.1.14
Търговски имот
Покупката и продажбата на търговски недвижими имоти може да ви донесе сериозни печалби, ако сделката е извършена правилно. Това изобщо не е лесна задача, като има много препятствия по пътя към успеха. Всеки инвеститор трябва да разполага с три основни неща – добри познания, финанси (кеш, заем, съдружник), както и помощта на доказан професионалист в сферата на търговските имоти.

Първият фактор, от който зависи дали имате бъдеще в този бизнес, както вече споменахме, са познанията в областта. Естествено, няма как те да бъдат придобити за ден или седмица, особено ако сте начинаещ. Отделяйте колкото се може повече от свободното си време в четене. Има достатъчно книги и актуални публикации в интернет, така че няма да ви бъде особено трудно да намерите материали. В случай, че имате наистина сериозни намерения да се занимавате с това, няма да е зле да се запишете на специализирани курсове. Така освен, че ще натрупате безценни знания, но също можете да създадете важни контакти с хора от бизнеса, които несъмнено ще ви бъдат от полза. Когато усетите, че знаете основите за инвестициите в търговски недвижими имоти, може вече да минете към втората стъпка – финансирането на проекта.

Определено в наши дни почти всеки има затруднения с парите. Ако и вие спадате към тази група, и нямате необходимия капитал за инвестиране, логично решение е да поизчакате, докато нещата се стабилизират. Едва ли искате да затънете още повече с едно необмислено решение. Тези, които имат възможност да си набавят капитал, също могат да бъдат разделени в няколко категории, според финансите, които могат да заделят. Ако имате стабилни и високи доходи, сигурно няма да е проблем да платите за мястото в кеш. За повечето хора обаче, това не е възможно и се налага допълнително финансиране. Най-често за целта се прибягва до заем от банката, което е доста спорно дали е най-добрият вариант за набавяне на средства. Най-добрите инвеститори разчитат на няколко източника на финансиране.

Може би имате приятели, роднини или пък познавате хора, които имат парите и се чудят в какво да ги вложат. Защо не им предложите сътрудничество – инвестициите в недвижими имоти обикновено имат добра възвръщаемост, така че всеки може да се изкуши да участва. Това може да ви бъде голямо предимство, защото е много по-лесно да си издействате по-изгодни условия, ако взимате заем от познати или роднини. Освен това едва ли ще имате големи проблеми, ако закъснеете с вноската.

Ето че вече имате познанията и сте си набавили средствата, каква е следващата стъпка? За да увеличите шансовете си за успех при покупко-продажбата трябва да намерите добър брокер. Това е ключов момент и затова отделете достатъчно време да проучите хората, с които евентуално ще работите. Добрият търговец на недвижими имоти трябва да бъде опитен, да може да води преговори, човек на който може да се има доверие. Все пак става дума за вашите трудно заработени пари.

По-нова публикация
Предишна
Това е най-старата публикация.

0 comments:

Публикуване на коментар