сряда, 29 януари 2014 г.

29.1.14
апартамент
Голяма част от световното население живее в апартаменти. Както знаете, това е имот, който включва в себе си няколко отделни стаи, всяка от които е с различна функция – за спане, разтоварване, готвене, хранене и други ежедневни дейности. Но каква е причината толкова много хора да живеят в апартаменти? От една страна, в големите градове просто няма достатъчно място за толкова много постройки, като къщите обикновено струват доста повече и малко хора могат да си позволят да живеят в такава. В същото време апартаментът е компактен, може да бъде закупен във всеки квартал, обзавеждането и поддръжката му са значително по-лесни и евтини.

Да, животът в градска къща изобщо не е евтин. Тези постройки са големи, което означава, че ще трябва да заделите доста средства за закупуване на мебели, защото в противен случай, къщата ще изглежда празна и неуютна. Интериорът, който включва покритие за пода (плочки, ламинат, паркет и др.), боядисване на стените или използване на друг вид облицовка – всичко това е с по-голяма квадратура от нормалния апартамент и съответно по-висок разход. Сметките за ток, вода, отопление също ще са големи. Когато е зима, най-вероятно ще предпочетете да се отоплявате с камина, която изисква закупуването на въглища или дърва. Щом живеете в къща, значи ще имате и градина, която изисква редовно поливане и поддръжка.

Много хора и семейства, които не могат да си позволят покупката на собствено жилище, биха предпочели да се нанесат под наем в апартамент. Първо – защото както казахме е по-евтино и може да си изберете удобно място. На второ място – нанасянето и изнасянето е много по-лесно, така че във всеки един момент можете да се изместите на друго, по-хубаво място. Тъй като разходите ви за наем ще бъдат значително по-ниски ако живеете в къща, ще можете да спестявате пари, които след време можете да използвате за покупката на собствен дом. Едва ли ще успеете да съберете всички пари накуп, но поне за начална вноска вероятно няма да имате толкова големи трудности.

0 comments:

Публикуване на коментар