четвъртък, 27 февруари 2014 г.

27.2.14
Стар апартамент
Закупуване на старо жилище може да има много предимства. Не само, че по-старите апартаменти и къщи обикновено по-евтини от новите, но са и разположени в рамките на вече установени квартали с много магазини и заведения. Освен това, старите имоти често предлагат хубава гледка и озеленяване, които често не могат да бъдат намерени при закупуване на жилище ново строителство. От друга страна, съществуват и някои недостатъци при закупуването на подобен дом. Ето какви въпроси може да възникнат:

Имотът има ли необходимите подобрения?

Старото жилище може да бъде наистина доста по-евтино, но е възможно да откриете редица недостатъци, които трябва да бъдат отстранени, така, че апартаментът да отговаря на вашите стандарти. Разходите за обновяване на уредите и мебелите с цел да се създаде по-съвременен вид може да бъде доста скъпо. Същото се отнася и за електроинсталацията и тръбите, които може да се наложи да бъдат заменени, за да се подобри ефективността им и да се намалят потенциалните рискове за здравето и безопасността.

Енергийно-ефективен ли е?

В повечето случаи, старите жилища не са толкова енергийно ефективни като новите. Не само, че са използвани по-слабо енергийни системи, но процеса на стареене често намалява ефективността на уредите и други приспособления. Например, може да се окаже, че има нужда от смяна на прозорците, за да се подобри енергийната ефективност, или че тръбите трябва да  бъдат подменени с цел да се намалят загубите на вода, газ и електричество .

Кога трябва да бъдат подменени определени неща в жилището?

Дори и да нямате желание да се занимавате с остарели уреди и съоръжения или дори ако не сте толкова загрижени за енергийната ефективност, може да откриете, че някои неща трябва да бъдат заменени скоро след закупуване на дома. Ако например покрива все още е в прилично състояние, вие най-вероятно ще трябва да го ремонтирате или подмените доста по-рано, отколкото би ви се наложило при една нова къща.

Въпреки, че старите имоти са по-евтини, почти сигурно ще ви се наложи да инвестирате в подобряването им. Преценете добре какви последващи разходи ще имате, преди да решите дали такъв тип жилище ще ви излезе по-изгодно от новото строителство.

0 comments:

Публикуване на коментар