четвъртък, 20 февруари 2014 г.

20.2.14
квартал
Какви могат да бъдат най-големите проблеми за един собственик на жилище? Да, много от вас са имали проблеми с лоши съседи. Не приятно, когато си живеете на тиха и спокойна улица, започне строеж на огромна къща, която изцяло променя облика на иначе очарователния квартал. Друг проблем могат да бъдат честите шумни партита, от които човек не може да има и минута спокойствие. Това освен, че е много неприятна ситуация, може да намали и значително стойността на дома ви. Ако дойде момент, в който решите да се местите, може да останете неприятно изненадани, че не можете да продадете имота си на цената, която ви се иска.

Спадът на стойността на имота обаче не зависи единствено от съседите, но също така и от цялостното впечатление, което оставя вашата улица и целия квартал. Бездомни кучета, лошо поддържани междублокови пространства, западнали или изоставени сгради, погребални домове могат да направят вашия квартал по-малко привлекателен, а домът ви  - по-трудно продаваем.

Какво можете да направите при проблемни съседи? Не са много опциите, вие или той са се нанесли в квартала. Можете културно да поговорите с него, а ако проблемите засягат и други хора, те могат да направят същото. Ако все пак нещата не се променят, можете да пуснете жалба срещу нарушителя.

Ако тепърва си търсите ново жилище, посетете квартала, в който се намира през нощта и през деня. Отидете и през почивните дни, за да добиете още по-точна престава, като пообиколите съседните улици. Имайте предвид близостта на търговските имоти. Разпитайте съседите, за да разберете повече за района. Можете да посетите местната полиция, за да разберете какви са нивата на престъпност, ако разбира се, могат да ви предоставят подобна информация.

0 comments:

Публикуване на коментар