сряда, 12 февруари 2014 г.

12.2.14
временни наематели
Броят на хората, които наемат апартамент, вместо хотел или мотелска стая за своята ваканция стремглаво се увеличава. Това може да е голямо удобство за туристите, които получават много повече пространство и удобство на същата или дори по-ниска цена. Но това изобщо не са добри новини за съседите,  особено ако няколко апартамента в района се отдават под наем. На иначе тихата и спокойна улица, летовниците могат да създадат много проблеми – шум по всяко време, липса на места за паркиране, проблеми с боклука и други. Всичко това води до обтегнати отношения между живущите в една сграда.

Една от основните причини за нарасналото търсене на ваканционни апартаменти под наем и лошото икономическо състояние. Собствениците на такива имоти често решават да ги отдават под наем, вместо да ги продадат. Често хазяите отдават собствения си дом под наем, за да могат някак си да се оправят финансово. Най-добри са доходите за собствениците на жилище в близост до популярни курорти, или по време на големи фестивали  в града. Така само за борени дни или седмици могат да се спечелят доста добри пари.

За някои това може да бъде печелившо начинание, но съседите нерядко се оплакват от силна музика, изхвърляне на отпадъци по улиците и дори хулигански прояви, което несъмнено накърнява реномето на квартала и дори може да бъде причина стойността на имотите в него да паднат заради неприятната компания на такива туристи.

Ако и вие сте собственик на имот в близост до някакъв атракцион или природна забележителност, и искате да припечелите някой лев от наем, проверете какви са нагласите на съседите. Едва ли искате хора, които ще живеят у вас за 2-3 седмици да бъдат причината за обтегнати отношения с другите хора от квартала. Все пак това е вашият дом, вие живеете в него почти през цялата година.

0 comments:

Публикуване на коментар