събота, 1 март 2014 г.

1.3.14
луксозен апартамент
Един от най-неприятните неща за да всеки зрял човек е постоянния натиск да притежава собствено жилище. По-възрастните съветват младите да си купят къща или апартамент възможно най-скоро. Няма значение дали това е тенекиена барака или пък се намира на тридесет минути път с кола от мястото, където работите – просто трябва да имате свой дом. Според мнозина това означава сигурност и стабилност, а и можеш да правиш каквото си поискаш с него, за разлика от наетите жилища. Но ето и някои аргументи в полза на живота под наем:

Можете да промените местожителството си когато пожелаете

За някои хора собственият дом и семейството са най-важните приоритети. Установяването и намирането на прекрасен квартал за живеене в продължение на следващите поне десет години е страхотно нещо. Все пак, има някои хора, които не знаят къде ще бъдат дори следващата седмица, да не говорим за следващото десетилетие, така че закупуването на имот не е належащо.

Когато живеете под наем, можете да приемете работа в друг град или в чужбина, без да се подлагате на сериозен стрес докато намерите наематели за вашия дом или да управлявате поддръжката на имота от разстояние. Освен това няма да се налага да плащате ипотеката на къща, в която всъщност не живеете и дори не сте виждали от години.

Ако нещо се развали, не е нужно да плащате за него

Когато сте под наем, това всякакви поправки и ремонти са отговорност на собствениците.

Можете да си позволите да живеете в луксозен апартамент

За някои хора е важно да живеят в модерен квартал, който се намира в близост до интересни места и с хубава гледка. За да може тези хора да си купят апартамент в такъв квартал, тяхната ипотека вероятно ще бъде двойно и тройно по-висока от наема на месец. Другата възможност за тях е да си купят евтин апартамент в не толкова хубав квартал, но това няма да бъде животът, за който са мечтали. Вземането на имот под наем може да даде на хората свобода да живеят в квартали, в които не могат да си позволят да закупят имот.

Няма нужда да следите лихвените проценти

Всички собственици на жилища изпитват ужас от евентуални промени в лихвените проценти. Всеки път, когато има неблагоприятна икономическа ситуация, настава истинска паника. Това косвено засяга и наемателите, но в много по-малка степен.

Наемането на жилище може да е по-евтино от покупката

Повечето хора инвестират парите си в имот, за да запазят финансовите си активи. Спестяванията в банка са лесно достъпни и винаги могат да бъдат изхарчени за ненужни неща. Все пак, в зависимост от лихвените проценти, може да се окаже по-изгодно да живеете под наем и да държите парите си в банка, отколкото да си купите имот.


0 comments:

Публикуване на коментар