петък, 21 март 2014 г.

21.3.14
визитки
Дори, когато са свързани с определена компания, агентите по недвижими имоти са предприемачи. Те търсят потенциални клиенти, развиват взаимоотношения и си осигуряват комисионни. За всеки професионалист е добре да обмисля стратегии за кариерно развитие. Въпреки колебанията на пазара и променящите се тенденции, някои основни принципи си остават същите. По-долу ще намерите три стратегии за развитието и поддържането на вашия бизнес:

Маркетингът е мрежа

Когато става въпрос за изграждане на мрежа за развитие на бизнеса, личността има значение. Клиентът трябва да се чувства комфортно да прекара следобеда си с даден агент, преди да види желания имот. Ето защо брокерът по недвижими имоти трябва да може да „продава” себе си. Успешните професионалисти не разчитат единствено на непредвидени потенциални клиенти, като например обаждания в резултат на видяна обява или реклама, или препоръка от приятел или познат. Разбира се, тези възможности са основните. Но добрите в занаята знаят как да поддържат активна връзка в своята мрежа от потенциални клиенти.

Задайте си въпроса какво е състоянието на вашата мрежа - както офлайн, така и онлайн. Кога за последен път сте се срещнали с някой напълно нов човек? Как общувате чрез вашите социални мрежи? Не забравяйте, че можете да разраснете вашите мрежи по два начина - или клиентите сами да дойдат при вас, или да ви отидете при тях.

Препоръките произтичат от нематериални активи

Ако клиент се свърже с вас, твърде вероятно е това да бъде вследствие на препоръки от бивш клиент, който е останал доволен. Имайте предвид, че доволният клиент и успешната продажба носят нещо повече от финансова облага. Качественото и запомнящо се обслужване на клиентите е от огромно значение.

Бързото отговаряне на имейли, появяването на срещи в точно уговореното време, честото предоставяне на полезна и актуална информация и добрите комуникативни умения ще увеличат шанса клиентите да ви препоръчат на други хора.

Среда на влияние

Вие сте изградили база от потенциални клиенти, дори още да не го знаете. Това е вашата среда на влияние. Приятели, роднини, съседи, фризьори и дори продавачката в магазина - това са хора, които ви имат доверие и искат да успеете в бизнеса с недвижими имоти. Помислете за поддържане на връзка с тях чрез социалните мрежи като Facebook и Twitter, напомняйки им, че се занимавате с имоти. Когато се запознавате с нови хора, вие всъщност ги добавяте към вашата среда на влияние. Винаги носете визитки със себе си – това е още един начин да разширите този кръг от хора, на които оказвате въздействие. Честите запознанства с нови хора със сигурност могат да ви бъдат само полезни, не само в личен, но и в професионален план.

0 comments:

Публикуване на коментар