вторник, 1 април 2014 г.

1.4.14
Като собственик на апартамент, сигурно сте си задавали въпроса: „Защо хора наемат жилища?”.  Всъщност, едва ли е толкова важно за вас, защото така или иначе имате наематели. За да имаме успешен бизнес с имоти обаче, трябва да си зададем този въпрос. Причините, поради които хората наемат апартаменти във Велико Търново и София може да са коренно различни.  Това, което знаете само е, че те предпочитат да живеят на квартира, а не да си купуват собствен дом. Да знаете обаче точните фактори, които са довели до това решение, може да се окажат от изключителна важност за вас, за да не се окажете в един момент неподготвени и бизнеса ви да пострада.

Повечето хора си купуват къща или апартамент,  за да живеят там. Други пък предпочитат да купят имот, от който да печелят пари. Ние ще поговорим за това защо хората вземат апартаменти под наем, а не за това, защо не купуват. Казано по-просто, какви са предимствата да живееш под наем. Ето и някои наистина логични причини:

Не искат да поемат отговорност като собственик на имот

Понякога човек може да бъде твърде зает, за да се справят с отговорностите, свързани с придобиването на собственост върху дома. Поддръжката на имот наистина изисква голямо внимание, особено ако живеете в него. Различните подобрения и ремонти, които се налагат, могат да бъдат наистина досадни за всеки. Когато живееш под наем, тези отговорности се поемат от хазяина.

Можеш да се преместиш по всяко време

Хората, които са се съсредоточили върху кариерата си са може би най-облагодетелствани от опцията да наемат къща. Освен, че не поемате никакви ангажименти към самия имот, можете да се преместите в друг град по всяко едно време, в случай, че получите нова възможност за работа или бъдете повишени.

Не можеш да си го позволиш

Понякога човек просто няма избор. Поради липса на средства не можеш да си позволи дори една първоначална вноска за покупката на имот. От това се възползват собствениците на луксозни апартаменти, защото липсва голяма конкуренция, и така могат да вземат по-висок наем.

Можеш да си го позволиш, но ще ти струва много скъпо

Когато цените на жилищата и лихвените проценти са високи,  хората предпочитат да наемат. Опитните инвеститори могат лесно да преценят дали е по-евтино да се наеме или да се закупи дадена къща.

Търсиш временен дом

Тук местоположението играе голяма роля. Човек живее в близост до училище или университет за определен период от време, докато приключи с обучението. Ето защо училищата и университетите се считат за едни от най-добрите места, за отдаване на апартамент под наем. Ваканционни къщи се отдават под наем, докато хората са на почивка. В известна степен можем да заключим, че бизнесът с имоти под наем се движи от нуждата на хората от временен подслон.

Искаш да видиш как е да живееш в даден квартал

Някои купувачи предпочитат да свикнат с района, преди да закупят своето жилище. Така те имат възможност да преценят дали ще се чувстват добре в този квартал, и ще свикнат малко или много с ролята на собственик на имот.

0 comments:

Публикуване на коментар