сряда, 14 май 2014 г.

14.5.14
малък склад
Недвижимите имоти често се определят като най-сигурната инвестиция. В действителност, тези инвестиции, извършени след правилна оценка на имота (и неговата реална стойност), могат да доведат до добри печалби. Това е една от причините, поради които доста хора започват да се занимават с покупко-продажба на жилища професионално.

Търговските недвижими имоти са разделени на няколко групи. Повечето хора се сещат единствено за офис комплекси или заводи, когато чуят този термин. Търговските имоти обаче включват и доста други сгради, като например здравни центрове, складове за търговия на едро или дребно, дори някои апартаменти могат да попаднат в тази графа.

Но дали наистина търговските недвижими имоти са печеливши? Щом толкова хора се занимават с покупко-продажбата им, може и сами да си отговорите на този въпрос. Основният им недостатък, е че е по-трудно да се прецени риска и потенциала на сделката, в сравнение с жилищните имоти. Но печалбите от сделки с търговски имоти могат да бъдат значително по-високи в сравнение с продажбата на апартаменти или къщи.

Можете да купите търговски имот за препродажба или за отдаване под наем на търговците на дребно. Ръстът на пазара на имоти с комерсиална цел се счита за един от първите сигнали за бъдещо увеличение на сделките с жилищни имоти. Като научите, че в даден район се очаква растеж на икономиката, може да започнете работа по преценка на потенциала и цените на търговските имоти там. В този случай времето е пари и трябва да действате бързо и в същото време разумно, за да стигнете до изгодна сделка.

Ако намерите земя или сграда с огромен потенциал, но нямате финансовите възможности да я/ги закупите, може да потърсите партньори и инвеститори, с които съвместно да осъществите сделката. Понякога добра идея може да бъде купуването на някаква постройка, която впоследствие да можете да превърнете в склад например, и да го давате под наем на търговци, които имат интерес.

0 comments:

Публикуване на коментар