понеделник, 9 юни 2014 г.

9.6.14
извънградска къща
Ако нямате възможност да закупите свое жилище или не планирате постоянно установяване в конкретното населено място, а търсите да наемете къща,единствената възможност е да я наемете.

Когато, чрез обява или брокерска къща се спрете на къщата, която отговаря на вашите изисквания, трябва да направите някои правно-регламентиращи стъпки, за да влезете във владение на избрания имот.

На първо място трябва да сключите договор за наем, който да регламентира условията, при които ще ползвате имота, както и времето, през което ще пребивавате в него. С този договор вие се задължавате да изплащате дължима сума на наемодателя, като срокът на плащане може да бъде месечен или седмичен. В случай на преждевременно прекратяване на наемните отношения, страната, която желае прекратяването дължи едномесечно или едноседмично предизвестие на другата страна по договора.

Ако договорът за наем е безсрочен, той може да се прекрати по всяко време, като дължимите суми по наем и консумативи, следва да се заплатят от наемателя.

Много важно  е да се направи опис на отдаваното за ползване на наемателя имущество, наред с това в двора на къщата, както и да се отчетат показанията на измервателните уреди към съответните снабдители на електричество, вода и телефон.

В случай, че наемателят откаже да напусне имота, след изтичане на договора, то той дължи обезщетение на собственика на имота, заедно с дължимите до момента наем и консумативи. Тези отношения могат да бъдат отнесени към съда, като за целта е нужно да се обърнете към органите на реда, за да се докаже вашата правота в отношенията.

0 comments:

Публикуване на коментар