понеделник, 1 юни 2015 г.

1.6.15

дограма

Правилният монтаж на дограмата е от ключово значение за нейната ефективност в бъдеще. Ако си купите нова дограма, то най-добре повикайте на помощ професионалисти, които да я поставят, тъй като в противен случай може да допуснете груби грешки с неприятен край. Много хора считат, че и сами могат да се справят с монтирането на ПВЦ или алуминиева дограма, но след като я сложат изпитват куп затруднения с поява на конденз, излизане на топлина и прочие.

Дори някои фирмени монтажници забравят да прочетат инструкциите за монтаж, които производителите на дограмата са поставили. Най-честите грешки се допускат при определяне на разстоянието на ъглите, прекалено малко поставени дюбели, отстоянието на дограмата от вашите стени и други неприятни последици. Именно за това ви съветваме да работите само с доказани специалисти можещи и знаещи как да извършат ремонтните дейности.

Кого да изберем за монтаж на дограма

Една от големите грешки, която се допуска при монтаж на дограма, е нейното лошо полагане в долната й част. При положение, че вашата нова дограма не поставена върху здрава подложка, с течение на времето се получава т.нар. слягане и промяна на формата на прозореца ви, което от друга страна води до трудното му отваряне и затваряне.

Добрите фирми за продажба и монтаж на дограми винаги четат инструкциите внимателно и работят спрямо тях. Те няма да си позволят лукса да нарушат полагането на дограмата в дома ви, защото знаят, че това би ви коствало добрата топлоизолация и функционалност на крайния продукт.

Винаги при покупка на дограма питайте дали има гаранция за нейното полагане. Така и при най-малкия проблем, ще може да повикате майсторите, за да отстранят аварията. И ако все пак сте решили да действате сами внимавайте много, защото монтажа на дограмата крие редица специфики за част, от които писахме в днешната ни статия. Дано материалът да ви е бил полезен и да се поздравите с успех.

0 comments:

Публикуване на коментар