петък, 1 май 2015 г.

1.5.15
LED осветление
Модерните варианти на осветление се наложиха в България и по целия свят. Това не е въобще случайно, тъй като хората гледат да намалят значително сметките си електричество. В наши дни съществуват т.нар. LED осветителни тела, които дават решение на проблема с високите разходи на електроенергия.

Какви са предимствата на новите LED крушки


Покупката на LED крушки ни помага да пестим пари, макар че цените им са значително по-високи от тези на волфрамовите възможности. Най-обикновеното описание на една лампа е това, че последната превръща електричеството в реална светлина. Количеството ел. енергия се измерва във ватове и колкото повече светлина идва от една крушка, толкова по-ефективна е тя.

Имайте предвид, че когато говорим за нажежаеми крушки, то енергията се превръща в топлина, на не в светлинен поток. Така сметката ни за ток набъбва значително и ние сме длъжни да се противопоставим на този процес инвестирайки в новото светодиодно осветление, за което пишем в тази статия.

Преди години смятахме ватовете за достатъчни, за да придобием представа относно колко силна светлина идва от една лампа, но със съвременните LED осветителни тела за показател се ползват лумените, които са от определящо значение. Луменът е мерителна единица за светлинен поток, като повече по темата ще намерите в интернет пространството.

Освен стандартните LED крушки, може да намерите и ленти подходящи за вашата градина или оранжерия. Последните са много актуални и често биват сравнявани с коледните лампички, макар да има съществена разлика между едните и другите. Има и много специфични разлики между светодиодите и нажежаемите крушки, тъй че очаквайте следващите ни статии по темата.

Отмина времето на волфрамовите лампи и сега можем да закупим LED осветление от всяка една сериозна търговска верига. Не трябва да правим компромиси с енергийната ефективност и по-добре да гласуваме доверие на днешните осветителни тела. Демонтирайте старата крушка, която гърми на всеки два месеца и изберете нещо ново и ефективно от blazeled.bg, сега имате тази възможност и то на разумна цена.

0 comments:

Публикуване на коментар