понеделник, 20 юли 2015 г.

20.7.15

Защо този вид изолация е подходящ за плоски покриви?


Плоските покриви, особено тези на жилищните сгради, каквито са панелните блокове задължително се нуждаят от качествена хидроизолация, която, освен всичко останало трябва да бъде и положена, според всички правила и изисквания в строителството. Една от фирмите, които предлагат качествена пвц изолация на покрив е Валфорс ЕООД.

За да бъде плоският панелен покрив изолиран качествено е важно какъв вид материал ще се използва и какъв метод на полагане ще бъде приложен, като най-често за целта се използват битумни или PVC мембрани, които се полагат донякъде по сходен начин, но в някои отношения принципът на полагане на изолацията на покрива е доста различен.

В много случаи за изолиране на плоския панелен покрив се използват PVC мембрани, като причините за този избор са комплексни, но като цяло изборът на ПВЦ изолация за покрив от Валфорс ЕООД  е едно напълно удачно и правилно решение.

Защо PVC изолацията е подходяща за влагоизолиране на плоския покрив?


PVC изолационните мембрани са изключително устойчив и дълготраен материал. Положена качествено, изолацията може да издържи до 25 години, подложена на огромни температурни амплитуди от +60˚С през лятото до -30˚С през зимата. В същото време PVC покритието няма да се увреди под влияние на ултравиолетовите лъчи, влагата и механичните въздействия, на които е изложен плоският покрив. Това осигурява качествена защита от влагата най-вече на апартаментите, разположени на последния етаж на блока.

Полагането на пвц изолация на покрив от Валфорс ЕООД не натоварва конструкцията на сградата. Това е от огромно значение, особено за по-високите блокове, строени отдавна и то върху неустойчива почва. Освен това лекотата на материала трябва да се вземе предвид и заради издържливостта на стоманобетонната плоча, тъй като в някои случаи, когато сградата е стара и амортизирана, а влагата е разрушавала дълго основата на покрива има сериозна опасност от пропадане на таваните в жилищата, намиращи се отдолу.

PVC изолацията, като материал за влагоизолиране на плоски покриви е подходяща и поради една много съществена причина, а именно – цената. В сравнение с другите високотехнологични изолационни материали, PVC мушамите са перфектни, като съотношение между цена и качество, а това най-често накланя везните в полза на PVC пред останалите висококачествени материали.

Като материал за влагозащита, PVC изолацията има и друго много съществено предимство – тя е пожароустойчива. Това е едно от най-важните изисквания при изграждането на сгради с обществена значимост и тук PVC мембранната хидроизолация се представя отлично.

Не маловажна подробност е и лекотата, с която Валфорс ЕООД извършва полагане на пвц изолация на покрив на панелен блок. Монтажът на мембраната може да се извърши през всеки сезон, тъй като материалът има висока температурна устойчивост, като залепянето се извършва, чрез нагряване с пистолет за горещ въздух. Този метод на залепяне осигурява не само здраво свързване към основата, но и изключителна здравина на шевовете.

В обобщение можем да кажем, че PVC, като материал за изолация на покриви от всякакъв тип ще бъде все по-често срещано явление. Този избор ще се налага от самосебе си, поради добрата цена, лесното изпълнение на полагането, високата устойчивост на всякакви неблагоприятни въздействия и нейната паропропускливост, предотвратяваща образуването на конденз.

Не на последно място, този материал има добри естетически качества, а естетиката е важна дори и за покрива.

За повече информация, свържете се с Валфорс ЕООД:

лице за контакт: Валери Василев

0885 75 57 27

Адрес:
София, жк "Дружба" 2, ул. Обиколна 268

email: office@remont-na-pokrivi.org

0 comments:

Публикуване на коментар