сряда, 18 май 2016 г.

18.5.16
По време на ремонт на покриви, може да се сблъскате със следните видове основни, частични или довършителни работи: сушене на изолацията, пълна или частична подмяна на материалите, от които е изграден даденият покрив, слагане на малки или големи кръпки, проверка и възстановяване добрите геометрични пропорции на съединителните шевове, слагането на антикорозионни покрития.

Работен процес и срокове за ремонт на покриви
Всеки един кардинален ремонт на покриви най-вероятно ще Ви отнеме не по-малко от месец (25-30 работни дни). Всичко зависи разбира се и от големината на даденият покрив, сложността на самия ремонт: не са редки случаите, в които се налага да се положат нови покривни греди, друг път ще Ви се наложи да сменяте уплътнението, и разбира се не на последно място са изненадите, които изникват когато най-малко ги очаквате. Или както е казал народът: „Къде го чукаш къде се пука”.

Не са редки случаите, когато ремонт на покриви (по-често на конкретни сгради) се извършват през година (ако не и всяка година). И всичко това се налага заради неспазване на определени температурни норми и процент влажност. При добре поддържано таванско помещение и покрив не би трябвало да има течове, няма да се появяват ледени висулки, няма нужда от умишлено събаряне на ледени участъци, които манипулации в една или друга степен водят до повреда в покривното пространство.

За това специалисти по ремонт на покриви ще огледат добре таванското Ви помещение преди да започнат с външността (самият покрив). Ремонт на покриви, които са многослойни се извършва със съответстващи многослойни кръпки. Ако пък става въпрос за така наречената „мека” покривка, не е достатъчно просто да се сложи парче с нужната големина. Първо парчето трябва старателно да се „спои” с основата и след това да се сложат допълнителни железни скоби, ако направите това няма да имате проблем.

Последно, но не по значимост. Не забравяйте да почиствате улуците и водостоците на Вашият покрив. Ако водата няма място да се оттече, тя започва да си търси път надолу (протичайки през почти всякакъв материал), а през зимните месеци това води до образуването на пукнатини. Това са само примерни срокове и процеси при извършването на ремонт на покриви, които варират в зависимост от много фактори.

0 comments:

Публикуване на коментар