петък, 13 май 2016 г.

13.5.16
Банята е мястото, от което всеки от нас започва деня си. Визията на това помещение е длъжна да ни зарежда с позитивизъм и настроение, за да се изпълним с енергия от сутринта – това може да стане с някакви интересни плочки за баня. За постигане на този ефект се ползват
различни дизайнерски трикове, игра на цветове и форми,
Ефектни плочки за баня – фаянс и теракот
 чрез които банята се превръща в едно красиво и приятно място. Изборът на подходящи плочки за баня започва с определяне на техния цвят. Често цветовете са няколко, като се комбинират с подходящи бордюри, декорирани с цветя или други орнаменти, към избраните плочки за баня.

Съвременното обзавеждане за баня често заменя ваната с душ кабина. Това е най-вече заради факта, че хората вечно бързат и вече нямат време да се отпускат във ваната с часове. Тази липса се компенсира с душ кабини с множество масажни функции и екстри. В магазините за фаянс и теракота човек може да избира между хиляди комбинации от цветове и размери плочки. След като е определен дизайна, работата по облепване на стените и пода с избраните плочки за баня е само няколко дни.

След като майсторите залепят вашите плочки за баня и си тръгнат, а пък банята е готова, тя все още има незавършен вид. Нещо липсва и това са вещите, които подчертават индивидуалността на собственика. Те се добавят постепенно с времето. Ако пространството в банята позволява, освен красивите плочки за баня, може да се поставят саксии с растения за баня, различни скулптурни фигури, специфични държачи за кърпи и много други декорации. Доколко банята ще се до украсява зависи най-вече от избраните плочки за баня – техния цвят и шарки. Ако облицовката е цветна и образува фигури, има бордюри и вградени в теракота орнаменти, то с декорацията трябва да се борави пестеливо.

Някои хора обичат банята да е светла и да изглежда просторна. За тази цел, избрания от тях фаянс за баня е светли тонове, а за онези, които предпочитат задушевна атмосфера са меките земни тонове в бежово, кафяво, тъмнозелено. Плочки за баня в светлосиньо, светлозелено и други наподобяващи цвета на морската вода цветове са едни от най-предпочитаните. Това са класически цветове за обзавеждане на баня и те намират най-широко приложение в дизайнерските решения, има множество плочки за баня в тези цветове. Красотата на банята трябва да се свърже и с практичността, защото почистването е ежедневно и то със силни препарати.

Изборът на плочки трябва да се съобрази с начина му на почистване. Факт е, че тъмните плочки за баня се почистват много трудно. Останалите по тях капки вода засъхват като бели петна. Третиране с почистващи препарати за баня също води до белезникави следи, затова при избора на плочки за баня и теракота с тъмни цветове трябва да се купят специални препарати за почистване. Всички се възхищаваме на снимките по списания и каталози, но показаните там модели за обзавеждане на баня не винаги са особено практични. Затова преди да изберете визията на своята баня поискайте съвет от някоя опитна домакиня – тя с един поглед ще определи кои плочки за баня ще създадат затруднения при ежедневната поддръжка.

0 comments:

Публикуване на коментар