понеделник, 30 април 2018 г.

30.4.18
кофраж
Ако имате намерение да строите нов дом, сигурно сте наясно, че ви очакват редица предизвикателства

Строежът на нов дом има своите предимства, но и своите предизвикателства. Всеки, който се е заел с тази задача, е наясно, че тя не е никак лесна.

Времето е най-ценният ни ресурс, затова е удачно да се ориентираме към пестенето му още в началото. Следващият ни приоритет са финансовите средства, но трябва все пак да не се заблуждаваме – обикновено инвестицията е по-голяма, отколкото е планирано предварително. Не е препоръчително да сме с прекалено широки пръсти, но и неразумното стискане също ще ни спъва по пътя към целта.

Хората, които предпочитат да построят къща, вместо да си закупят готова, съзнават че това няма да се случи с магическа пръчка. Търпението обаче си заслужава. Стратегията, преди старта на голямото начинание, винаги е от полза.
  1. Наем, а не покупка
Става дума за машините и някои от средствата, които са ви нужни при строителството. Ако се насочите към кофраж под наем например, ще имате повече време за други ажни ангажименти, а и със сигурност таксата ще облекчи бюджета ви.
Не се налага да правите сериозна покупка, а просто се доверявате на специалистите в тази област. Подготвените инженерни кадри знаят точно от какъв материал се нуждаете, а ако скицата на обекта не е достатъчно информативна, ще извършат и оглед на място.
  1. Консултации на всяка крачка
За да си опечете работата, както се казва на чист роден език, трябва да сте много организирани. Следвайте съветите на тези, които вече са придобили опитност в същата посока. Те знаят пробойните и кога прескачането на даден етап е сериозен проблем. Не прибързвайте, а първо се консултирайте с коректните експерти за всяка една дейност, която ви предстои. Дори впоследствие да решите сами да я свършите, поне ще сте направили информиран избор и ще сте наясно с бремето, за което сте поели отговорност.

Да започнем от самия проект, за който е неизбежно търсенето на професионално мнение. Ценни ще бъдат насоките и за интериорния дизайн, за детайлите при самото строителство, за изпълнението на всеки по-дребен елемент в дома.
  1. Готови файлове или тефтерче
Снабдете се с всички файлове, които вашите приятели са използвали при строежа на своята къща. Можете да сте напълно уверени, че няма да повторите техните грешки, а и докато им е съвсем актуално, ще могат да ви предадат щафетата възможно най-качествено.

Това са записки, които съдържат цени, контакти на майстори, координати на фирми, без които не може да се справите, както и множество изчисления, които и вие самите ще трябва да направите. Така ще имате наготово много примери пред себе си, ще може да ги напаснете към вашия проект и да спестите доста от времето си.         

0 comments:

Публикуване на коментар