вторник, 14 септември 2021 г.

14.9.21
Как да изберем електрически бойлерЕлектрическите бойлери, първоначално предназначени за частни къщи, сега се намират все по-често в градските апартаменти. Цените на бойлерите започват от доста достъпни суми, което тласка мнозина към закупуването им. Изберете бойлер според неговите параметри, като имате добра представа защо и как ще го използвате. Добра идея е да проверите твърдостта на водата, която ще затопля даденият електрически бойлер, преди да направите своя избор. 

Характеристики на електрическите бойлери

По вид нагревателите за вода са разделени на термодинамични и проточни.

Термодинамичните бойлери загряват определен обем вода до предварително определена температура, която се съхранява в котела и се консумира според нуждите. Когато се консумира нагрята вода, студената вода влиза в котела, температурата в котела спада, което води до автоматично задействане на нагревателния елемент. Проточните бойлери загряват потока вода, преминаващ през тях. Проточните бойлери са лесни за инсталиране, компактни и дори могат да бъдат поставени директно над мивката. Но за да затоплят бързо потока вода, необходим в ежедневието, те трябва да имат прилична мощност.

Обемът на резервоара е от голямо значение за бойлерите. Колкото по-голям е обемът, толкова повече членове на вашето семейство ще могат да се измият, вземат душ или вана без дълго чакане бойлерът да се затопли след предишна употреба.

Вътрешната облицовка на резервоара за гореща вода е необходима, за да се предпази от корозия. Резервоарите от неръждаема стомана осигуряват най-добрата защита, но са и по -скъпи от другите. Емайлираните и стъкленокерамични резервоари също така осигуряват добра защита - митът за разрушаването на защитния слой под въздействието на температурните промени не е нищо повече от мит.

Бойлерът е удобство и избор за много семейства. Чрез различните размери бойлери семейството може да си осигури нужната топла вода за ежедневните дейности без никакви затруднения. Бойлерите в момента се предлагат с дълга гаранция, затова си струва да инвестирате в такъв, предлаган от сигурен производител.

0 comments:

Публикуване на коментар