четвъртък, 25 май 2023 г.

25.5.23
Как да направим банята светла и приветливаВсеки мечтае за красива и чиста баня, но много хора избират тъмни цветове, като смятат, че те са по-лесни за поддържа. Днес обаче искаме да обърнем внимание на по-светлите бани ще ви дадем основни съвети за постигането им. Защото е важно да се наслаждаваме на банята си, както в спалнята или всекидневната.

Баните са проектирани като функционално пространство. Днес продължаваме да намираме малки бани, без естествена светлина и с лошо разпределение. Ако това е вашият случай, не трябва да се отказвате от красива и светла баня.

  1. Леки облицовки и подове

Ако банята ви няма естествена светлина или е оскъдна, можете да я проектирате, като поставите плочки и подове в светли цветове, за предпочитане бяло. По този начин се постига по-голямо усещане за пространство и по-голяма осветеност. Освен това има лъскави плочки, които допълнително ще подсилят този ефект.

  1. Кранове и смесители в хром и бяло

Хромирани или бели кранове, са идеални за внасяне на светлина в банята. Техният съвременен дизайн и уникален блясък осветяват и придават елегантност. Освен това хромираните дизайни са вечни и издържат добре на изпитанието на времето.

  1. Изкуствено осветление

Много е важно да се направи добро проучване на осветлението в банята, особено когато тя няма естествена светлина. Изборът на светлинни точки и поставянето им на стратегически места е от съществено значение за постигане на по-хубава и светла баня.

  1. Мебели в светли тонове

Изборът на мебели в светли тонове, като естествено дърво, бели или кремави цветове, ще увеличи усещането за светлина в банята. Освен това е важно те да имат дизайн с изчистени линии, без много декорации, които отвличат вниманието.

  1. Големи огледала

Големите огледала са идеални за малки и тъмни бани. Те умножават усещането за пространство и отразяват светлина в цялото пространство. Колкото по-големи, толкова по-голям е ефектът.

  1. Стъклена преграда

Използването на стъклени прегради като разделителни елементи в банята, освен че са функционални, осигуряват визуална амплитуда и свобода на движение. Стъклото внася лекота и пропуска светлина в най-тъмните ъгли на банята.

0 comments:

Публикуване на коментар