петък, 31 януари 2014 г.

31.1.14
Намиране на имот
Идеята за покупка на недвижим имот с цел даване под наем набира голяма популярност в в последно време. Проучванията обаче показват, че не всеки наемодател е на печалба от собствеността си. Но тези, които успяват да намерят наематели при изгодни условия получават добри доходи. Веднага щом вземете решение, че искате да инвестирате в апартамент или къща за отдаване под наем, започва същинската работа. Намирането изгоден имот може да отнеме доста време и усилия, като е нужно търпение и качествено проучване. Ето какво трябва да гледате в един имот, преди да решите да го закупите.

Дългосрочна или краткосрочна инвестиция

Преди да закупите недвижим имот, трябва да прецените за какъв период от време ще бъде ваша собственост. Колкото по-дълго време смятате да бъде ваш, толкова по-големи ще са разходите ви за ремонт, поддръжка и подобрения. Ако например този период е повече от 20 години следва да отделите средства за ремонт на покрива (ако е къща), домакински уреди, мебели и основен ремонт. В противен случай, няма смисъл от големи ремонти, а козметични подобрения, които да направят апартамента по-приятен за живеене. Рискът при краткосрочните инвестиции обаче е по-голям. Освен това, ако имотът, който сте закупили е луксозен и скъп, трябва да сте сигурни, че възвръщаемостта ще покрива вложените средства.

Какви умения са ви нужни?

Изграждане на връзки със служители в общината или кметството
Поддържане на връзка с банкови служители
Следене обявите във вестниците и интернет
Работа с агенти по недвижимите имоти
Пускане на обяви
Контакти с хазяи
Членуване в специализирани асоциации

Начин за увеличаване на финансите

За да увеличите финансите си, задълженията ви по потребителски кредит или кредитна карта трябва да са ниски. Заемодателите обикновено изискват по-големи авансови плащания , по-високи  лихвени проценти и по-сериозни финанси , когато инвестирате в имот за даване под наем. Те, разбира се знаят, доста хора искат да печелят пари като закупят имот не за собствено ползване, а за отдаване на наемодатели. Хубаво е да отделите част от взетия заем за извънредни разходи.

Не плащайте прекалено висока цена

Инвестирайте в имоти, които наистина си струват е не са с изкуствено завишена цена. Този пазар е доста труден за инвеститорите, които често са принудени да плащат повече. Продавачите обаче са доста опитни и могат да ви убедят, че правите супер сделка. Още повече, ако сте нови и апартамента наистина много ви харесва. Не забравяйте, че не вие ще живеете в него.

0 comments:

Публикуване на коментар