петък, 31 януари 2014 г.

31.1.14
Недвижим имот инвестиция
Инвестицията в недвижими имоти изисква много познания в тази област и здрава работа. Въпреки големите вложения, с които са свързани подобни сделки, интересът към имотите е винаги голям. Когато инвестирате в акции на фондовия пазар, вие търсите такива, чиято стойност се очаква да скочи. Ако инвестирате в облигации, очаквате доход от лихвения процент. Когато обаче решите да насочите финасов капитал към закупуването на имот, може да получите наистина добра възвръщаемост при нисък риск.

Паричен поток :

В случая това е разликата между приходите и разходите, свързани с дадена иинвестиция. Дали ще са положителни или отрицателни зависи от много неща. Но ако един имот е мъдро подбран и поддържан, той може да ви носи сигурен и постоянен доход под формата на наем. Въпреки че цените на имотите паднаха в последно време, цените на наемите не са се променили особено, а търсене винаги има.

Повишаване на стойността :

Съществуват две основни групи фактори, които оказват влияние на стойността – вътрешни и външни. Външните не са пряко свързани с недвижимия имот, а с иконимическата обстановка и липсата на достатъчно земя за строене. Вътрешните фактори, оказващи влияние върху стойността на имота включват подобрения, извършени от собственика, които го правят по атрактивен и удобен. Така например успешна за вас инвестиция би била покупката на къща или апартамент, които имат нужда от основен ремонт. След като ги превърнете в хубаво място за живеене, можете да ги продадете на доста по-висока цена и съответно печалба.
Инфлацията

Когато става въпрос за недвижими имоти, инфлацията е положително явление за един инвеститор. Строителните разходи се увеличават, а от там и цената на наемите. Демографският фактор е също много важен. Когато броят на населението се увеличава, нараства нуждата от жилища. Когато предлагането не успява да поддържа темпото на търсенето, цените на имотите и наемите скачат.

Данъчни облекчения

Има различни начини, по които да се възползвате от данъчни облекчения, поради факта, че сте собственик на имот. Това може да не бъде основната причина да инвестирате в апартамент, но със сигурност е плюс.

0 comments:

Публикуване на коментар