понеделник, 3 февруари 2014 г.

3.2.14
имот под наем
Недвижимите имоти са апетитна инвестиция за всеки, който разполага с достатъчно средства. Когато се закупи и обзаведе едно жилище, то може да бъде добър начин за генериране на приходи чрез отдаване под наем. Когато имате наематели, които ви носят добри доходи, можете спокойно да  посрещнете всички разходи, свързани със собствеността на имота като данъци, поддръжка, ремонти и други. Всичко останало ви е на плюс. Когато за покупката ще се използва ипотечен кредит, заемодателят може да направи оценка на доходите, които се очаква кредитополучателят да печели от наем и ако цифрата е достатъчно висока, одобрението става много по-лесно.

Ако имотът е даден под наем за дългосрочно ползване, ако решите в един момент да го продадете,  печалбата се облага с по-нисък процент, отколкото всеки друг източник на доходи.
Цените на жилищата се покачват постоянно, което за собственика означава, че инфлацията няма да засегне стойността на този актив или пък приходите му.

Ето и някои съвети как да намерите подходящ апартамент или къща за отдаване под наем:
Следете обявите във вестниците и в интернет,  за да определите кой тип имоти се търсят и каква е цената им за отдаване под наем. Избягвайте жилища, при които наемателите трябва да се изкачват по стълбите (липсва асансьор), за да се приберат в дома си. Те са изключително неудобни, особено за възрастните хора. Едва ли в момента се предлагат кой знае колко такива имоти, но винаги имайте едно на ум.

Търсете жилища, в близост до които има магазини, училища и други полезни или интересни за посещаване места. Когато правите основен ремонт и други подобрения, цената на наема трябва да се увеличи. В противен случай не печелите нищо от тази инвестиция. А и винаги хубавото струва по-скъпо и трябва да се придържате към тази максима. Винаги ще се намери наемател, който ще оцени подобаващо добрите условия за живот. Правете си сметката какви са ви разходите, и като знаете прихода от наем си преценете дали може да си позволите например нова баня. Ако нямате необходимото време за проучвания и достатъчно знания в областта, може да използвате услугите на специализирана агенция за имоти.

0 comments:

Публикуване на коментар