понеделник, 3 февруари 2014 г.

3.2.14
брокер имоти
Брокерите стават все по-важна част от покупко-продажбата на недвижими имоти. Тъй като обикновените хора нямат достъп до информация за пазара на имоти, брокери играят важна роля със своя опит и умения всяка сделка да бъде извършена бързо и безпроблемно. Понякога, при липсата на професионална брокерска помощ ,за купувачите и продавачите е по-трудно да се срещнат, а също така и да оформят всички необходими документи при прехвърлянето. Ето няколко съвета, които могат да ви бъдат полезни, за да се разбирате по-добре с тези специалисти:

Най-важното качество на един брокер на недвижими имоти е това да може да се разчита на него. Никога не наемайте брокер, преди да сте го проверили щателно. Ако имате нужда от подобни услуги, винаги питайте приятели и познати, който могат да ви препоръчат някого. Брокерите обикновено се специализират в определен тип имоти. Едни се занимават основно с търговски площи , а други са специалисти за жилищните имоти. Според нуждите си, изберете човек, който е тясно специализиран в тази област.

Някои от брокерите на имоти се интересуват само от големи сделки, и затова не обръщат особено внимание на клиенти с по-ограничен бюджет. Доверете се на професионалист, който ще защитава интересите ви. Брокерите също така имат по-големи познания за определени райони. Винаги търсете такъв, който знае доста за квартала, в който искате да закупите имот. Изложете всички свои изисквания още в началото, преди да правите някакви договорки с брокера. Не приемайте никакви предложения преди да сте сигурни, че напълно ви удовлетворяват. Комисионната е едно от най-съществените неща, на които би трябвало да обърнете внимание. Попитайте колко точно и при какви условия трябва да заплатите. Разберете дали няма някакви допълнителни такси, които може би умишлено не са ви разкрити в началото. Плащайте само при свършена работа.

За съжаление много брокери и агенти на имоти играят ролята на продавач, чиято цел е да бъде извършена сделката и да си получи комисионната. Тяхната мисия следва да бъде защитаване интересите на своя клиент, преди всичко останало. Вие поверявате парите си на този човек, и той би трябвало да се отнася максимално сериозно и отговорно с тях, за да бъде една покупка изгодна за вас.

0 comments:

Публикуване на коментар