вторник, 4 февруари 2014 г.

4.2.14
първи дом
Покупката на жилище за първи път може да бъде един от най-трудните периоди в живота на всяко едно семейство. От намирането на идеалното място, до мисълта за всички пари, които ще спестите от наеми, купуването на първата ви къща е наистина вълнуващо. Но като при всяка голяма инвестиция, е много важно да се избегнат грешки, които могат да ви донесат проблеми в бъдеще. Ето къде най-често грешат купувачите при избора на своя първи дом.

Не слушат своя агент недвижими имоти

Голям процент от хората, смятат че агентите се стремят единствено да спечелят лесни пари от сделката. Поради тази причина, често купувачите дори не ползват подобни услуги. На пръв поглед този процес изглежда стандартен и не толкова труден, но тези професионалисти могат да ви помогнат много. Намирането на хубава къща е сравнително лесно, както и сравнението и с други подобни имоти. От друга страна обаче воденето на преговори, осигуряването на финанси и обработката на офертите са сериозно изпитание. Агентите са длъжни да защитават интереса на купувача, дори това да окаже влияние върху комисионната, която те ще вземат в крайна сметка. Те са подписали договор, в който като основно задължение се посочва, че ще направят всичко възможно вие да получите възможно най-добрата цена за имота, който купувате.

Неправилна оценка на финансите

Повечето хора, които за пръв път купуват жилище използват онлайн калкулатори, за да преценят дали финансите, с които разполагат са достатъчни, за да покрият всички разходи, свързани с покупката. За разлика от минали години, в момента е много трудно да получиш заем, заради икономическата криза. Преди да започнете търсенето на своя къща или апартамент, направете трезва преценка дали ще можете да си го позволите.

Стари сгради

Често срещана грешка при покупката специално на къщи, е че купувачите харесват стари сгради с история и свой стил (или просто защото са по-евтини). Те смятат, че един лек ремонт ще свърши работа и това място ще се превърне в дом-мечта. Истината е, че почти винаги не успяват да преценят колко точно ще струват ремонтните дейности, като разходите се оказват в пъти повече. Помислете добре, преди да купите стара къща и изчислете колко точно ще ви струва освежаването или основния ремонт.

Не гледайте единствено имота

Може да изглежда странно, но факт е, че повечето неопитни купувачи не обръщат внимание къде се намира къщата. Така може да допуснете грешката да си вземете прекрасен дом, който се намира в доста неприятен квартал. Отделете достатъчно време да разберете повече за квартала, и си представете дали се виждате в него и след 10-20 години.

Прекалено ниска оферта

В момента търсенето на имоти надвишава предлагането, така че за осъществяване на сделка, трябва да приготвите добра оферта. Доста от купувачите решават, че щом е криза, могат да получат страхотен апартамент на цена, по-ниска от реалната. Въпреки всичко, продавачите често получават само за няколко дни оферти, надвишаващи пазарната стойност. Ако намерите перфектното място, пригответе се да платите повече пари.

0 comments:

Публикуване на коментар