четвъртък, 13 февруари 2014 г.

13.2.14
малък апартамент
Малкото пространство не е причина, поради която не можете да придадете стил на един апартамент. Колкото и ограничено да е мястото, трябва да се използва максимално. Доста млади хора в наши дни предпочитат да наемат студио, заради ниския наем. Друго предимство е лесната поддръжка, необходима за сравнително малко пространство. Въпреки това, апартаментът може да бъде превърнат уютен дом с помощта на малко креативност и умела декорация.


Съхранение на вещите в малък апартамент

Един от основните проблеми  при апартаментите с малка квадратура е липсата на достатъчно място, където да сложим всичките си неща. Наистина трудно можем да съберем вещите и мебелите си, като в същото време жилището да изглежда подредено.  Още преди да започнете преместването, е необходимо да проучите внимателно какви неща можете да вземете със себе си. Изхвърлете или подарете на някого всичко, което няма да ви бъде нужно. Ако все пак не успеете да намерите къде да съхранявате определени вещи вътре в апартамента, може да използвате мазе или таванско помещение във входа.

Перфектните мебели и уреди

Поради ограниченото пространство, изборът на мебели за малък апартамент трябва да бъде практичен, а не просто стилен. А какво означава наистина практично – например един разтегателен диван може да бъде използван едновременно за легло и като холово канапе. Масата за хранене също може да бъде разтегаема, така че когато имате гости, няма да се притеснявате къде ще ги съберете. Просто разгъвате масата и проблемът е решен.

Избор на цветове и декорация

Изборът на подходяща цветова гама за малкия апартамент може да го направи да изглежда по-просторен. Използвайте светели цветове – те създават впечатлението, че стаите са големи, докато тъмните цветове предизвикват усещането, че е претъпкано. Избягвайте поставянето на дребни украшения навсякъде. Една голяма и хубава картина на стена ще свърши много повече работа. Не прекалявайте с декорацията – акцентирайте върху няколко елемента, които взаимно се допълват и придават класа на мястото.

0 comments:

Публикуване на коментар