петък, 14 февруари 2014 г.

14.2.14
енергийно ефективен дом
Може би сте изхарчили доста пари за изграждането енергийно ефективен, щадящ околната среда, устойчив на бедствия дом, и всичко това за да получите по-добра цена. Как смятате да го продадете? Дори един продукт да разполага с всички удобства, пак може да не успеете да го продадете. Нужни са много креативност, ентусиазъм и усилия, дори при продажбата на иначе идеалния дом.

Най-добрата стратегия е да пуснете вашата къща за продажба предварително, за да привлече повече потенциални купувачи. Огледайте цялата покъщнина внимателно и поставете всички неща на правилното им място.  Купувачите обикновено се интересуват от няколко качества на дома – каква е неговата цена, здравословно място за живеене ли е, комфортен ли е, издръжлив ли е на бедствия. Ето няколко съвета за успешна продажба на подобен имот.

Опознайте купувача

Първата стъпка при всяка маркетингова стратегия е да се определи целевата аудитория. Проучете предпочитанията на потребителите, свързани със закупуване на жилище,  чрез разделяне на пазара на различните сегменти по възраст, материално положение, социална класа и други фактори според нуждите на маркетинговия план.
   
Продавайте удобства, а не характеристики

Хората не се интересуват от това какви технологии са използвани при изграждането на един имот, докато не разберат какви са ползите от тях. Когато става въпрос за продажбата на апартамент, обяснете на прост език какви са подобренията на дома, за да го направят уникален сам по себе си. Не всеки е запознат с техническите термини, а и не е нужно – това, което трябва на клиента е да знае, че купува нещо, което ще му бъде удобно и полезно.
   
Наблегнете на по-ниските разходи

Добавянето на нови функционалности към вашия дом, които ще накарат купувача да оцени ползите от допълнителния разход за покупката е доказано ефективен маркетингов инструмент. Едно нещо може да струва скъпо, но хората се интересуват и от последващите разходи, като такива например свързани с поддръжката на имота. Ако къщата е енергийно-ефективна, тя определено ще предизвика интерес, въпреки по-високата цена. Акцентирайте върху всички подобни предимства. Например една кола може да бъде много запазена и красива, но да има голям разход на гориво. Това автоматично следва да се отрази на цената, и то в негативен аспект.


0 comments:

Публикуване на коментар