неделя, 16 февруари 2014 г.

16.2.14
facebook
Социалните мрежи се превърнаха във важен аспект за всеки маркетингов план. Особено важно за всеки агент по недвижими имоти, е да използва тези инструменти, защото в наши дни постигането на резултати изисква доста повече от билборди и реклама във вестниците. Една от най-популярните социални медии, която можете да използвате за маркетингови цели е Facebook . Facebook е станал много популярен с над един милион фирми, регистрирали фирмени страници, а броят им в момента вероятно е дори още по-голям. Като агент по недвижими имоти трябва да използвате Facebook, но все пак трябва да го правите правилно. Ето някои насоки, ако нямате кой знае какъв опит:

Вашият личен Facebook профил трябва да се използва, за да поддържате връзка с приятели, семейство и последните клиенти. Не споделяйте във вашия личен профил прекалено много информация за обяви на недвижими имоти, но нека се знае, че сте агент. Вие трябва да използвате личния си профил, за да поддържате връзка и да изгради отношения с хората, но не с пазара.  

Като агент трябва да имате Facebook фен страница, където да концентрирате голяма част от маркетинговите си усилия. Това е мястото, където можете да споделите вашите обяви, съвети за дома, новини от бранша и друга информация, която ще бъде от полза на тези, които имат или искат да закупят или продадат жилище. Фен страницата идеалния начин да си изградите онлайн авторитет и да се докажете пред по-голяма аудитория като експерт.

Няколко допълнителни неща, които можете да правите на вашата Facebook страница, за да подпомогнете своя бизнес:

Споделяне на публикации от блога ви във Facebook страницата
Споделете на видео
Да убедите феновете си да ви препоръчат
Споделяне на събития

Целта на всяка една Facebook страница е да популяризира даден продукт и услуга, а също така да изгради доверие сред настоящите и потенциални клиенти. Тя също така е много добър начин да се поддържа връзка с таргетиран пазарен сегмент.

0 comments:

Публикуване на коментар