събота, 28 юни 2014 г.

28.6.14
проблеми с наемодателя
Ако перифразираме заглавието на великия роман на Ремарк, то с него много лесно можем да обобщим живота на милиони български семейства в големите градове днес. Болшинството от тях водят именно живот под наем, като не малка част (понякога дори 70-80% от доходите им) отиват за наема на едни две стаички с кухненски бокс, които за последен път  са видели сериозен ремонт, когато сегашните собственици са били деца.

До наемането на жилище в някой от големите градове е довела безизходицата, която е накарала хиляди млади и не толкова млади семейства да напуснат своите много добре устроени и поддържани жилища в провинцията, тъй като там, където са мислили, че ще живеят до дълбоки старини вече няма препитание.

И ето че веднъж насочили се към големия град, пред тях се изправя изборът наем или покупка на жилище? И решението често е в ползва на по-неизгодния наем, тъй като несигурността в бъдещето и вечната перспектива в един момент да напуснем страната ни отказва от идеята да се закрепостим някъде, където след време също няма да има изгодни условия за живот.

Наемните отношения никак не са лесни и приятни. Всяка от страните наемател-хазяин има своите изисквания и претенции и всяка една страна е права за себе си. Това, че плащате пре- скъпо за едно неугледно жилище, често в квартал с лоша инфраструктура ви кара да гледате пренебрежително към повереното ви имущество, което от друга страна пък води до повишаване на  не малкия и в момента наем, с цел да се компенсират всички загуби на наемодателя и така се оказваме в омагьосания кръг на живота под наем, в който много често няма печеливша страна.

0 comments:

Публикуване на коментар