понеделник, 21 юли 2014 г.

21.7.14
 инвестиция в имот
Пазарът на недвижими имоти днес е свит и това, е факт, който не можем да пренебрегнем. Дали, обаче тази тенденция ще се запази, като постоянна величина или все някога кризата ще свърши днес никой не може със сигурност да предвиди. Споровете между, хора които работят в бранша не могат да дадат едностранен отговор и ако някой е решил днес да инвестира именно в тази сфера на живота трябва да вземе предвид няколко важни неща.

На първо място, когато става въпрос за инвестиция трябва да уточним за какъв имот говорим. Ако преди време беше чудесна идея да се закупи един апартамент в голям град с развита индустрия и той да носи дългогодишни дивиденти, като се отдаде под наем, който да покрива вноските по кредита ако е закупен с такъв, то днес нещата не изглеждат чак толкова блестящи при този тип инвестиция.

Разходите по стопанисването на едно жилище, придобито с цел инвестиция често покриват приходите, които то носи, а понякога дори ги надвишават и тогава се оказва, че инвестицията е била напълно неудачна.

Специалистите смятат, че бъдещето е в стопанските и земеделски земи в райони, които подлежат на бъдещо развитие и където покупката в момента е изгодна, тъй като се очаква значително повишение на цените в недалечно бъдеще. Важно е обаче тези земеделски земи да бъдат в регулацията на селището, към което са прилежащи и да имат легитимни и ясни собственици.

За компетентния човек недвижимите имоти винаги ще бъдат една добра инвестиция, защото той знае къде, кога и как да вложи своите пари. За останалите от нас бъдещето е неясно.

0 comments:

Публикуване на коментар