вторник, 22 юли 2014 г.

22.7.14
успешен инвеститор
Несъмнено инвестицията в недвижими имоти не е това, което беше преди финансовта криза да замрази сериозна част от доходите на болшинството  хора у нас. Днес всеки предпочита да бъде собственик, вместо наемател, тъй като една проста сметка не рядко показва, че месечният наем се равнява на месечната вноска по един ипотечен кредит, с който бихме могли да закупим свое собствено жилище.

За тези, които разчитат на редовен наем, като постоянен доход това не е добра новина и затова е особено важно, какъв точно имот се отдава под наем.

Жилищните имоти в големите градове, въпреки всичко поддържат едно сравнително добро ниво на постоянен приход, но вземайки предвид и нарастването на разходите по поддържането на този вид имоти, картинката не е особено привлекателна. Там, където има по-интензивен поток от млади и работещи хора състоянието е все още добро, но за жалост много райони на страната бързо и сигурно обезлюдяват и е логично наемите там също да претърпят сериозен спад, под формата на приход за наемодателя.

Най-добрите за отдаване под наем недвижими имоти си остават тези, които могат да се ползват със стопанска цел. Това са магазини, офиси и гаражи.

При имотите, ползвани с търговска цел, особено в големите градове, отдаването под наем си остава една добра инвестиция и постоянен немалък доход. Трябва да имаме предвид, разбира се, че малките площи, предлагани като магазини трябва да имат стратегическа позиция, за да може да се развива в тях една успешна търговия, тъй като никой не желае да сменя наематели през няколко месеца, а понякога дори да губи вноски по наема.

0 comments:

Публикуване на коментар