петък, 29 август 2014 г.

29.8.14
луксозна къща
Преди голямата икономическа криза да покоси всички сфери на нашия живот търговията с имоти у нас изживяваше един завиден апогей. Той обхващаше всички видове имоти, в това число и селските къщи, изоставени от избягалите към големия град собственици.

Много от селските къщи и прилежащите към тях декари незастроена земя се превърнаха в чудесни имения, в които доста често се развиваше туристическа дейност. Стопанисването на един такъв имот, обаче не е лека задача и това накара много от собствениците на луксозни имоти да решат да се освободят от тях. Дали този тип имоти биха намерили нови собственици, обаче? Отговорът е да, стига тези собственици да имат ясна представа какво искат да получат и локацията на самия имот да дава възможност за развитие на стопанска дейност.

Една новопостроена или реновирана къща, особено такава с голяма жилищна площ може спокойно да се превърне във ферма, насочена към любителите на селския туризъм, където сред тишината и спокойствието на планинския пейзаж, жителите на града да се срещнат със селскостопанския начин на живот.

Едно просторно и предлагащо всички съвременни удобства имение може да се използва, и като къща за гости, които могат да наемат стая, етаж или дори цялата къща и да се отдадат на приятен отдих сред красотата и тишината на малкото село.

Тук трябва да отбележим, че добрата инфраструктура в района би била от полза при продажбата на какъвто и да е селски имот, както и близостта на по-голям град, от където да се осъществява снабдяването с хранителни продукти, медикаменти и дори да се потърси лекарска помощ, в случай на необходимост.

0 comments:

Публикуване на коментар