петък, 17 октомври 2014 г.

17.10.14
селска къща
Съсредоточаването на съвременния живот в големите градове кара все повече хора да мечтаят да се откъснат от натоварения и шумен градски живот и да се усамотят на тихо и спокойно място, сред красива природа и чист въздух.

Тази мечта лесно може да стане реалност, защото все повече живописни български села опустяват и в тях остават само китни самотни къщички, очакващи своите нови собственици.
Възможностите на селските къщи са много и дори най-обикновената схлупена къщурка има огромен потенциал ако с нейното реставриране и реновиране се заеме упорит собственик с богато въображение.

Реновирането на един изоставен имот изисква много работа, като най-често трябва да се пристъпи към укрепилни дейности,  да се подмени мазилката, да се поставят подови настилки, да се изолира с външна или вътрешна изолация и задължително да се подмени остарялата и пропускаща шум и вятър дограма.

След  възстановителен ремонт една селска къща може да се превърне в прекрасна вила, която ще примамва и приютява цялото  семейство през ваканциите, уикендите и почивните дни.
Кой жител на голям град не си мечтае да има селската къща на своите мечти, в която ще може да се откъсне от ежедневния стрес, да се наслади на красивата природа наоколо и да вдиша дълбоко кристално чист въздух?

Кой би отказал да поседне  в двора на своята собствена градина, под дебелата сянка на многовековно дърво, да слуша песента на горските птици, отпивайки блажено от чаша отпускащо питие.

Селските къщи, макар и  напускани от едни, за други винаги ще бъдат мечта – за голяма част осъществима.

0 comments:

Публикуване на коментар