събота, 24 октомври 2015 г.

24.10.15
бълхи
Бълхите са един от най-досадните паразити, които можете да имате в дома си. Те не само хапят и причиняват неприятни сърбежи и пъпки, но както е известно понякога не е изключено да разнесат и някоя зараза.

Къде се разпространяват бълхите?

Бълхите основно се появяват и разпространяват на места, където има домашни животни, например кучета или котки. Обикновено когато едно куче или котка се зарази с бълхи, то може да разпространи паразитните инсекти из цялата жилищна кооперация. Не е изключено да се появят оплаквания дори и от хора, чиито домове се намират на няколко етажа под или над мястото, на което живее съответното животно, което е преносител на бълхите. Това означава, че бълхи има вероятност да се появят дори и в домовете на хора, които нямат домашни любимци, макар че на такива места обикновено проблемът не се задълбочава особено и може да се реши много по-лесно. 

Какво трябва да направим преди да повикаме фирма за борба с бълхите?


Преди да се обадите на квалифицирани и опитни професионалисти като vrediteli.bg, вие трябва да се погрижите за собственото си жилище като го почистите старателно. Целта на това е да се избавите от колкото се може повече яйца на тези паразитни инсекти, така че да улесните борбата с тях. Освен това, много е важно да обезпаразитите своето куче или котка. Хубавото е, че във всяка ветеринарна клиника се продават най-различни продукти, които могат да ви позволят не само да избавите животното от паразити, но и дори да го защитите за известно време след това.

Когато повикате фирма за обезпаразитяване…


Когато настъпи време за обезпаразитяване, препоръчително е да се работи върху цялата сграда. Причината е в това, че бълхите са изключително активни, бързи и мобилни, което им позволява да изминават огромни разстояния в сградата за много кратко време. Това означава, че ако се обработи едно - единствено жилище, не е изключено паразитните инсекти да се появят отново на същия етаж и дори да влязат вътре, макар че препаратите са достатъчно силни за да ги държат на страна. По тази причина, имайки предвид и достъпните цени за обработка, най-добрата опция е да се повика професионалист, който да ви помогне да решите този проблем по най-ефективния възможен начин на ниво кооперация.

Добри резултати…
За разлика от хлебарките, борбата с бълхите може да даде доста по-трайни резултати, защото самите бълхи са по-малко адаптивни от хлебарките и нямат техния механизъм на разпространение. Така например, ако всички собственици на жилища поддържат много добра хигиена и редовно обезпаразитяват своите домашни любимци, то има много добра вероятност бълхи да не се появят за много дълго време.

0 comments:

Публикуване на коментар