петък, 23 октомври 2015 г.

23.10.15
видеодомофон
Обмисляте ли идеята да си поставите видеодомофон у дома? v-maxprotect.com считат, че това е едно изключително голямо удобство, което може да ви даде не само комфорт у дома, но и едно много високо ниво на сигурност. С това поколение устройства, вие можете да видите с очите си кой стои пред пътната ви врата и чак тогава да прецените дали да вдигнете слушалката и да отворите или не. Ето няколко неща, които може би се питате и ще се радвате да разберете техните отговори:

Само за богати хора ли са предназначени видеодомофоните?


Не, видеодомофоните абсолютно не са привилегия само за най-богатите и заможни хора. В зависимост от опциите и екстрите, които предлага, един видеодомофон може да варира в огромен ценови диапазон. Това означава, че независимо какви са вашите доходи, вие винаги ще можете да откриете нещо като за вас. Така например, на цени около 130 или 140 лева бихте могли да си купите съвсем прилично устройство, което да ви върши прекрасна работа. Разбира се, ако ви интересуват по-скъпите модели, то тогава може да намерите и такива по над 1000 лева, но това е вече друг въпрос.

Ако избера модел от по-ниския ценови диапазон ще получа ли цветен монитор или ще бъде черно-бял?

Независимо дали избирате най-евтините или някой от най-скъпите модели видеодомофони, най-вероятно ще получите устройство с цветен дисплей. На практика, повечето черно-белите монитори вече останаха в миналото и това не стои особено на дневен ред, макар че все още някои от тях съществуват и предлагат доста добро качество на изображението, дори и въпреки липсата на цветове. Това, за което по-скоро трябва да помислите е, че не всеки монитор ще има еднакво добро качество на картината, както и това, че не всеки видеодомофон ще ви допадне от гледна точка на дизайна.

Как се свързва видеодомофонът с вашето жилище?

В зависимост от модела на видеодомофона, той може да се свързва с вашето жилище жично или безжично. При безжичното свързване обикновено се изисква да има определено разстояние между устройството и мястото, където са монтирани звънеца и камерата. Обикновено тази дистанция е до около 50 метра, но като цяло това почти винаги е напълно достатъчно. Ако ли не, то тогава може да се осъществи връзка между видеодомофона и звънеца (плюс камерата) посредством специален кабел.

Подходящи ли са видеодомофоните и за жилищен блок, и за къща?


Абсолютно да. Видеодомофоните могат да се монтират на абсолютно всеки дом, независимо дали става дума за къща или за блок. И в двата случая устройството може да се свърже с електрическата брава на вратата, което да ви позволи да отваряте достанционно всеки път когато прецените.

0 comments:

Публикуване на коментар