вторник, 7 декември 2021 г.

7.12.21
домакински уреди с транспортни дефектиВероятно всеки битов уред в дома ви е закупен по стандартния ред. Отивате в магазина, избирате модел, отговарящ на вашите нужди и бюджет, плащате и си тръгвате. Горе долу същата процедура минават и онези потребители, които купуват домакински уреди с транспортни дефекти. Но има и някои разлики. Нека разгледаме кои са те?

По-слабо предлагане

Въпреки високия интерес към уредите с леки козметични повреди, предлагането у нас е все още сравнително слабо. Магазини като Мега Техно се радват на скромна конкуренция, но от друга страна са ангажирани да отговорят на високия интерес от страна на купувачите. Въпросната компания има свои физически обекти в София и Варна, а за всички останали е налице онлайн версия, където са представени наличните артикули.

По-трудното намиране на такъв специализиран магазин съвсем не означава, че асортиментът от стоки е оскъден. Напротив, уреди с леки транспортни дефекти се внасят постоянно, така че каталогът се обогатява непрекъснато. Ако в момента не намирате пералнята, хладилника или печката, която ви е нужна, то вероятно много скоро ще се появи в каталога на въпросната фирма.

Специфична процедура при направена покупка

Когато купувате битов уред с известни козметични забележки, процедурата по продажбата е малко по-различна от обичайната. Коректната търговска практика налага на купувача да бъдат предоставени изчерпателни данни за броя, вида и местоположението на дефектите. Тази практика се следва, когато покупката се осъществява онлайн.

На потенциалния купувач се изпращат актуални снимки на съответния продукт, който същият би желал да закупи. Снимките могат да бъдат изпратени на имейл адрес или на мобилен телефон. След като купувачът се е запознал с наличните несъвършенства и е дал своето съгласие, уредът се изпраща на посочения от него адрес. Плащането на стоките е както винаги предварително – с банков превод към сметката на фирмата продавач.

Пълно гаранционно обслужване

Противно на общоприетото схващане, битовите уреди с леки дефекти също се предлагат с гаранция. Дефектите засягат единствено външния вид на артикулите, а не техническите им компоненти. За да гарантира подобно условие, търговецът е извършил всички задължителни тестове за изправност на техниката, която предлага.

Това позволява уредите да се продават с общовалидната гаранция, одобрена от производителя. В случай на възникнали повреди в гаранционния период, повреденият уред се ремонтира в сервиз на фирмата, извършила продажбата. Различното тук е, че ремонтите не могат да се извършат във всеки оторизиран сервиз на конкретната марка.

Качество и комфорт

Домакинските електроуреди с леки нарушения във външния вид се различават от тези, предлагани на масовия пазар. Разликата е в многократно по-високото им качество. Те са първоначално произведени за пазара в Западна Европа, но поради драскотините, възникнали по време на тяхното транспортиране, са изтеглени от търговската мрежа.

Българският потребител е склонен да пренебрегне наличните участъци с надраскана или олющена боя, щом може да получи уред от най-висок клас на достъпна за възможностите му цена. Качествената техника се отличава с удобната си и безпроблемна работа. Всеки компонент отговаря на високите европейски стандарти, а това означава доста дълъг експлоатационен живот на уреда.

Комфортът се състои не просто в използването на битови уреди от най-ново поколение, а във възможността бързо да замениш повредената си пералня, хладилник, миялна с чисто нова. Изгодната цена на тази група продукти дава глътка въздух на родния купувач, чиито финансови възможности са по начало доста ограничени.

Научете повече: https://megatehno.com/

0 comments:

Публикуване на коментар